top of page
home2.jpg

שליחי הסוכנות היהודית צועדים לצד אלפי
משתתפי מצעד "חוגגים את ישראל" בניו יורק

תמונה: רפאל רייס עבור הסוכנות היהודית לארץ ישראל

מחברים בין
יהודים ברחבי העולם

לאורך 2023, המשכנו לבנות קשרים משמעותיים בין יהודים בלמעלה מ-65 מדינות ברחבי העולם. מיהודים צעירים, דרך קהילות יהודיות שלמות ועד שליחים ישראלים נלהבים. הסוכנות היהודית חוללה שינוי בחייהם של אינספור יהודים ב-2023, וטיפחה את הקשרים ביניהם ואת הסיפור היהודי המשותף שלנו.

בעקבות מלחמת רוסיה-אוקראינה המתמשכת, נרשמו מאות מועמדים חדשים מברית המועצות לשעבר ומאזורים אחרים המושפעים מהמלחמה לתוכניות "מסע ישראל". בעקבות הצורך התקציבי שנוצר, פנתה הסוכנות היהודית לקרן מנדל ולקרן הסיוע ההומניטרי למשבר באוקראינה של הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה.

"כשנודע לנו על צעירים יהודים נוספים מרוסיה ומברית המועצות לשעבר שרצו להצטרף לתוכנית "מסע", לא היה לנו ספק שאנחנו חייבים לעשות הכול כדי שזה יקרה. אני נרגש מאוד מהתגובה המיידית של השותפים שלנו בפדרציות היהודיות ובקרן מנדל", אמר מארק וילף, יו"ר חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית. "'מסע' היא תוכנית הדגל של צעירים יהודים, המחברת אותם לישראל, ואני אסיר תודה שאנו יכולים להציע להם את ההזדמנות הנפלאה הזו".

c1.jpg

משתתפי מסע באירוע תוכנית מסע קריירה בישראל

תמונה: מסע ישראל

מלבד קבלת הפנים למשתתף ה-200,000 שלה בספטמבר, ציינה מסע גם יום חשוב ב-2023: 20 שנות פעילות.

"עם כניסתה של מסע לשנת הפעילות ה-20 שלה, משתתפי מסע הם דור המנהיגות החדש עבור קהילות יהודיות ברחבי העולם. המשתתפים שלנו לא מגיעים לכאן כתיירים, אלא כדי לחיות כמקומיים. תרומתם לישראל היא עצומה, ותרומתה של ישראל להם אינה פחותה מכך", אמר עופר גוטמן, מנכ"ל מסע.

לאורך 2023, 11,509 משתתפים מ-62 מדינות לקחו חלק ב-244 תוכניות מסע בישראל.

אבן דרך נוספת הייתה של תוכנית שותפות ביחד שלנו ב-2023, כשמנהיגים יהודים מישראל ומכל העולם התכנסו בלונדון לכבוד פסגת הפתיחה של השותפות היהודית הלהטב"קית העולמית במרץ כדי לטפח עתיד מזמין יותר עבור יהודים להט"בקים. 24 מנהיגים מתשע מדינות ומ-14 ארגונים שונים נפגשו במשך שלושה ימים כדי להתחבר וללמוד אלה מאלה. הפסגה היא גם המקום שבו החלה מערכת היחסים בין קשת איטליה, הארגון הלהטב"קי היהודי האיטלקי היחיד, לבין הסוכנות היהודית.

"היום אני רואה בסוכנות היהודית בעלת ברית ושותפה אמיתית במסע המתמשך של דרישתנו לשוויון וקבלה מהחברה בכלל ומהקהילה היהודית בפרט", אמר אריאל, מעצב גרפי, דיג'יי ואקטיביסט קוויר המתגורר ברומא, איטליה, ומתנדב בקשת איטליה.

connecting2.jpg

קרוליין (במרכז), מייסדת גאווה ברזיל, ארגון יהודי להט"ב בברזיל, וחברה בשותפות הלהט״בית העולמית של יחידת השותפויות שלנו,  במצעד גאווה

תמונה: קרוליין בראג'ה

לרגל יום הולדתה ה-75 של מדינת ישראל ובכדי שנמשיך להפגיש ולהציג את הקולות הייחודיים והפנים המגוונות של העם היהודי, השקנו יוזמה מיוחדת באפריל 2023, קולות ביחד. הודות לשיתוף הפעולה בין פרויקט Z3 לשאנן סטריט, סולן להקת ההיפ הופ הישראלית, הדג נחש, יצרנו את השיר "מה נשמע, ישראל?". יהודים ברחבי העולם הוזמנו להגיש לנו מילים שמבטאות עבורם את המשמעות של 75 שנה לישראל, כשחלקן שולבו בשיר שבוצע בשפות שונות על ידי שאנן ושבעה אמנים מכל העולם.

"השיר החדש נותן קול לאחדות היהודית ולעם היהודי ברחבי העולם בתקופה שבה יש צורך לחזק ולהעצים את הערכים הללו בדחיפות", אמר יו"ר הנהלת הסוכנות היהודית, דורון אלמוג. "זה שולח מסר שאין לטעות בו, שהקשרים שקושרים אותנו יחד תמיד יתגברו על המתחים החולפים שמאיימים לפלג אותנו".

backgroundmusic.png

צפו בקליפ של השיר
"מה נשמע, ישראל?"

השליחים שלנו, השינשינים (שליחים ישראלים בשנת שירות) ושליחי קמפוסים תכננו גם אירועים ופעילויות בקהילות שלהם לציון יום הולדתה ה-75 של מדינת ישראל, תוך העמקת הקשרים בין יהודים בחו"ל ליהודים בארץ כפי שהם עושים במהלך השנה.

"המפתח הוא חיזוק הקשר בין יהודים בארה"ב ובישראל. אנו צריכים להבין זה את זה באופן עמוק, וכעמיתת ישראל, הבאתי את המציאות המורכבת של ישראל לחיים בקמפוס תוך בניית מערכות יחסים משמעותיות ומתמשכות", אמרה רותם מהרצליה, שסיימה את השנה השלישית שלה כשליחת קמפוסים באביב 2023, לאחר ששירתה באוניברסיטאות בוושינגטון הבירה ובקליבלנד, אוהיו.

 

במהלך 2023, 70 עמיתים ישראלים שירתו ב-68 אוניברסיטאות בצפון אמריקה ויצרו קשרים עם 10,500 סטודנטים.

ביוני, לצד 40,000 איש, צעדה קבוצה של השליחים שלנו במצעד "חוגגים את ישראל" בניו יורק יחד עם השותפים שלנו. מצעד 2023 סימן את הפעם הראשונה שבה לסוכנות היהודית יש תפקיד ייעודי במה שנחשב לחגיגה הגדולה ביותר של החיים היהודיים בארצות הברית. היו"רים אלמוג ווילף הצטרפו למצעד, כשווילף שימש גם כ"אורח כבוד" בחגיגות.

מאוחר יותר בחודש, 1,500 צעירים ישראלים החלו להתייצב  ב-158 מחנות ברחבי צפון אמריקה, שם בילו את הקיץ כשליחים במחנות קיץ. מעל 80 מדריכים נוספים (ישראלים ומקומיים) הוכשרו והוצבו במחנות הקיץ של הסוכנות היהודית ושותפים נוספים במדינות ברית המועצות לשעבר.

connecting3.jpg

משתתפי מחנה הקיץ דאצ'ה של הסוכנות היהודית בליטא

תמונה: הסוכנות היהודית לארץ ישראל

"לייצג את ישראל במחנה בחו"ל זו ממש זכות כי יש לנו הזדמנות לעצב או לשנות את נקודת המבט של אנשים על ישראל; אנחנו זוכים להפוך את ישראל למשהו כיפי, חיובי ומרתק לילדים", שיתף גיל מאשקלון, שעבד בקמפ לואיז במרילנד.

מלבד עבודתם של השליחים במחנות קיץ יהודיים בצפון אמריקה, ניהלה הסוכנות היהודית מחנות קיץ יהודיים בחו"ל באוקראינה ובליטא, שהיו חיוניים במיוחד עבור ילדים ובני נוער שנפגעו ממלחמת רוסיה-אוקראינה.

אמירה אהרונוביץ, מנכ"לית הסוכנות היהודית נפגשה עם חניכי מחנות הקיץ שהפעילה הסוכנות היהודית בסיוע הפדרציות היהודיות במהלך חודש אוגוסט, כשבמקביל המשכנו במאמצים שלנו להבטיח את המשכיות החיים היהודיים באזור לצד עלייה והצלה. בנוסף, ביקרה המנכ"לית גם בקהילה היהודית המקומית והבינה בצורה עמוקה יותר את המציאות המתמשכת של האוקראינים.


"הטיול הוכיח בעוצמה שהלב היהודי באוקראינה ממשיך לפעום. הקהילה היהודית באוקראינה הבהירה שעדיין קיים צמא לחיים היהודיים במדינה וכי קידוד מחדש של הזהות היהודית חיוני לתחזוק תחושת היציבות, הנורמליות, השייכות והתקווה - גם בעיתות משבר", שיתפה אמירה לאחר הביקור.

bottom of page