top of page
vulpep.jpg

דואגים לאוכלוסיות פגיעות

 דיירי עמיגור בקריית גת עם חבילות מזון שנתרמו עבורם

תמונה: הסוכנות היהודית לארץ ישראל

המלחמה השפיעה במהירות על כל חלק בחברה הישראלית, והסוכנות היהודית איפשרה תמיכה מיידית ומורחבת באזרחים ותיקים ישראלים, רבים מהם ניצולי שואה, עולים חדשים, צעירים ישראלים פגיעים בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית ועוד.


יותר מ-5,000 קשישים וניצולי שואה מתגוררים בבתים המסובסדים של עמיגור מטעם הסוכנות היהודית ברחבי אזור הדרום והמרכז של ישראל. בגלל המלחמה, הצוות של עמיגור עבד שעות נוספות כדי להבטיח את שלומם ורווחתם של הדיירים בנוסף לתיאום משלוחי חבילות מזון ותמיכה בבריאותם הנפשית.


לאחר תחילת המלחמה, קיבלו דיירי עמיגור 23,231 חבילות מזון ו-5,500 ארוחות חמות.

cp.jpg

- ארז שני, מנכ"ל עמיגור

"לאורך כל התקופה הטרגית הזו, המשכנו לעזור לדיירים הוותיקים שלנו; המטפלים שלנו הגיעו לעבודה כל יום, כולל בסופי שבוע, ונשארו עד מאוחר. סיפקנו לקשישים שלנו אוכל ותמיכה, עם כל מה שהם צריכים".

חבילות מזון לדיירי עמיגור

תמונה: הסוכנות היהודית לארץ ישראל

"מה שנותן לי כוח הוא התמיכה הקבועה שקיבלתי בבניין של עמיגור לאורך כל המלחמה. צוות עמיגור ביקר את כל הדיירים כדי לשאול לשלומם ולחלק תרומות מזון". סיפרה אירנה, המתגוררת כבר חמש שנים בבית "יובל עמיגור" של הסוכנות היהודית באופקים. "עבורי, עמיגור זה ביטחון: ביטחון רגשי, ביטחון כלכלי וביטחון פסיכולוגי".

אלפי עולים חדשים, רובם מאתיופיה, אוקראינה ורוסיה, התגוררו ב-12 מרכזי קליטה של הסוכנות היהודית באזורים שהיו תחת איום רקטות מצד ארגון הטרור חמאס. הסוכנות היהודית פינתה את העולים שהיו בקו האש למקומות בטוחים יותר. במהלך תקופת הפינוי, סיפקנו פעילויות פנאי ותרבות למבוגרים, כגון סדנאות, הרצאות, טיולים קבוצתיים וכדומה. "בהתחלה היה קשה", נזכר אדיס, עולה מאתיופיה המתגורר באחד ממרכזי הקליטה שלנו, שפונה עם משפחתו לבית מלון לאחר ה-7 באוקטובר. "אבל הסוכנות היהודית העניקה לנו תמיכה רבה, כולל בגדים, נעליים, מחסה: כל מה שהיינו צריכים. הם דואגים לנו ועושים הכול כדי לעזור, מעניקים לנו כוח ואומץ".

Screenshot 2024-03-15 at 11.19_edited.jpg

דיירי עמיגור מקבלים סיוע במהלך המלחמה

5.jpg

מנכ"לית הסוכנות היהודית אמירה אהרונוביץ עם עולים צעירים מפונים במלון פארק
תמונה: הסוכנות היהודית לארץ ישראל

הצוות שלנו שעבד עם נוער בסיכון המשיך לספק תמיכה  גם לאחר ה-7 באוקטובר. נאמני פותחים עתיד פנו לחניכים שהם עובדים איתם, וידאו שהילדים ובני משפחותיהם בסדר והציעו להם תמיכה.


לאחר תחילת המלחמה, 21 נאמנים של פותחים עתיד תמכו ב-340 ילדים ומשפחותיהם באזורים שהותקפו על ידי ארגון הטרור חמאס.

"גלי, נאמנת פותחים עתיד של בני יואב, באמת מכירה אותו ומיד ידעה מה לעשות כדי שהוא יקבל עזרה עקב הזוועות שהיה עד להן... אני לא יודעת אם הייתי מסתדרת בלעדיה". שיתפה הדר מעפולה, שביקרה משפחה במושב יכיני ב-7 באוקטובר עם פלישת חמאס. אחיינה נורה בחזהו על ידי מחבלי חמאס, ונפטר מפצעיו, כשהדר ויואב עדים לשעותיו האחרונות בעודם מחכים לעזרה שמעולם לא הגיעה. "עכשיו אני מעריכה עוד יותר עד כמה פותחים עתיד חיונית לנו ולחיינו".

coverphoto_edited.jpg

פותחים עתיד נמצאים שם עבור נוער בסיכון, גם בזמן מלחמה

מלבד סיוע לקשישים, עולים חדשים וילדים ובני נוער, עבדנו בשיתוף פעולה הדוק עם תוכנית כנפיים שלנו, התומכת בכ-2,200 חיילים בודדים בצה"ל שאין להם משפחה בארץ. החל משליחת עובדים סוציאליים לבקר חיילים שנפצעו בבתי החולים ועד מתן ייעוץ ומשאבים נדרשים, דאגנו שהגיבורים הללו לא ירגישו לבד לנוכח אירועי ה-7 באוקטובר והמלחמה.

"קצת איבדתי את עצמי במהלך השירות הצבאי", שיתף משתתף כנפיים שעלה לארץ לפני ארבע שנים והיום הוא מומחה לטנקים בגדוד קרקל. "תוכנית כנפיים עזרה לי מאוד במהלך המלחמה, ודאגה שאקבל את הטיפול הרפואי והנפשי שהייתי צריך כדי לחזור לעצמי".

6.jpg

עובדת הסוכנות היהודית תומכת ומנחמת ישראלית שנפגעה  ב-7 באוקטובר

תמונה: הסוכנות היהודית לארץ ישראל

bottom of page